Data Ayurvedische consulten 2017

Op de volgende data geeft Ayurvedisch arts Kiran Sree Valsan uit Kerela (India) consulten bij Ayurvedisch Centrum Roermond

 • Data 2019
 • Dinsdag 29 Jan.
 • Dinsdag 26 Febr.
 • Dinsdag 26 Maart.
 • Dinsdag 30 April.
 • Dinsdag 28 Mei.
 • Dinsdag 25 Juni.
 • Dinsdag 30 Jul.
 • Dinsdag 27 Aug.
 • Dinsdag  1 okt.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak inplannen via de kalender op www.srisriayurveda.nl.

Selecteer onder de naam Kiran Valsan de locatie Ayurvedisch Centrum Roermond (voorheen Ayurvedapraktijk Nederweert). Kies het soort consult, een datum en het gewenste tijdstip.

Voor het consult

Voor een optimale diagnose met de Nadi Pareeksha (polsdiagnose) moet de maag zo leeg mogelijk zijn. Drink of eet minimaal 2,5 uur van tevoren niets meer. Kiran Sree Valsan is een Ayurvedisch arts met een post-academische graad, BAMS-diploma (Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery). Naast deze 6-jarige intensieve studie heeft deze arts zich nog jaar gespecialiseerd in Nadi Pareeksha.

Locatie

De behandelingen vinden op bovengenoemde data plaats bij Ayurvedisch Centrum Roermond aan Eikendreef 18, 6081EA in Haelen.

Consultkosten en vergoeding

0 t/m 12 jaar: € 30
vanaf 13 jaar: € 55

Afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering worden de consulten en behandelingen van de dokters (gedeeltelijk) vergoed. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Meer informatie

Voor vragen over consulten kunt u contact opnemen met Sri Sri Ayurveda via:
info@srisriayurveda.nl
Telefoon: +31 (0)6 249 341 93
Telefoon: +31 (0)70 26 29 884

De polsdiagnose

Nadi Pareeksha (oftewel polsdiagnose) is een Ayurvedische techniek waarbij zeer accuraat en uitgebreid zowel lichamelijke als mentale onbalans en ziektes kan worden vastgesteld. Zelfs risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst kunnen worden opgespoord. Via de Nadi Pareeksha wordt duidelijk wat de dieperliggende oorzaak is van klachten en de aanpak gaat verder dan uitsluitend symptoombestrijding. Inzicht in de werking van je eigen lichaam en persoonlijk advies wat jouw lichaam nodig heeft om het zo optimaal en gezond mogelijk te laten functioneren, helpen je fit en vitaal door het leven te gaan.

Ayurveda helpt bij:
 • Diabetes
 • Hartklachten
 • Alle soorten gewrichtsklachten
 • Problemen met de stofwisseling
 • Allergieën
 • Problemen met huid en/of haar
 • Slapeloosheid, stress en hoge bloedruk
De zes stadia van elke ziekte

Ayurveda is een van de oudste medische wetenschappen ter wereld. De betekenis van dit Sanskriet woord is kennis (veda) van het leven (ayus). Meer dan 5000 jaar geleden ontwikkeld in India, is het aldaar nog steeds verankerd in de traditionele gezondheidszorg. De World Health Organisation (WHO) erkent ayurveda als een van de meest complete holistische gnn die er bestaan. De kern van ayurveda is om een optimale balans in biologische systemen te realiseren bij planten, dieren en mensen. Dit gebeurt door op een vanzelfsprekende manier de wetmatigheden van de natuur te volgen.

De vijf elementen: Pancha Mahabhuta’s

Ayurveda gaat ervan uit dat wij opgebouwd zijn uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether.
Dit zijn de bouwstenen van alles wat er is: het heelal met zijn sterren en planeten, de aarde, de planten, de dieren en de mens zijn allemaal opgebouwd uit deze vijf elementen.

 1. Alles wat vast is wordt beschouwd als aarde, zoals onze botten.
 2. Alles wat vloeibaar is wordt beschouwd als water, zoals ons bloed en lymfevocht.
 3. Alles wat dingen kan omzetten zoals bij een verbranding wordt beschouwd als vuur, zoals de spijsvertering: de enzymen in onze maag zorgen dat voedsel omgezet wordt in bruikbare stukjes.
 4. Alles wat gasachtig is zoals zuurstof en stikstof noemen we lucht, wij ademen zuurstof in.
 5. Ether is de ijlste van de vijf en wordt beschouwd als het element waar alle andere elementen in voorkomen. In iedere cel van ons lichaam zijn wij verbonden met ether of het veld om ons heen. Dit laatste element is het lastigste te begrijpen.

Ieder mens wordt geboren met een eigen unieke combinatie (Prakriti) van deze vijf elementen. Deze unieke combinatie bepaalt welke geboorteconstitutie je hebt. Dit is net als je bloedgroep onveranderlijk, want het is als zodanig opgeslagen in je genetische blauwdruk. Wanneer deze combinatie door onze manier van leven wordt verstoord, raken wij uit balans. Ayurveda is erop gericht om de balans tussen de drie krachten, de Tridosha’s, te herstellen.
Alle materie is gevormd uit de vijf eerder genoemde elementen, maar hoe worden deze elementen bestuurd? Door de 3 dosha’s Vata, Pitta en Kapha: ether en lucht worden bestuurd door Vata, vuur en water door Pitta, en aarde door Kapha.

Vata is de meest subtiele vorm, zij regeert alle gevoelens en bewegingsprocessen in het lichaam.
Pitta is verantwoordelijk voor alle reacties waarbij warmte ontstaat. Pitta heeft als eigenschap dat het materie transformeert. Pitta regeert alle stofwisselingsprocessen en alle veranderingen die het voedsel in het lichaam ondergaat.
Kapha is een vormende kracht. Kapha bepaalt de structuur van een cel en geeft het lichaam stevigheid en kracht. Kapha versnelt genezingsprocessen en maakt resistent tegen ziekten.

 1. Dokter Kiran Valsa legt uit dat iedere ziekte zich in 6 stadia ontwikkelt. Die stadia verlopen altijd in dezelfde volgorde.
 2. Door een blokkade ontstaat er een onbalans in de dosha.
 3. De dosha kan niet doorstromen en hoopt op.
 4. De opgehoopte dosha zoekt een uitweg en verspreidt zich door het lichaam.
 5. Op een bepaalde plek ontwikkelt de dosha een ziekte.
 6. De symptomen van de ziekte worden ervaren.
 7. De symptomen van de ziekte met complicaties treden naar buiten.

Dr. Kiran Valsa: “In elke reguliere medische wetenschap worden diagnoses gesteld in het vierde of vijfde stadium van de ziekte. Met de polsdiagnose kunnen we ziekten al in een vroeger stadium herkennen. Hoe eerder een ziekte wordt ontdekt, des te makkelijker kunnen we behandelen. En zo voorkomen we dat een ziekte in aanleg zich ook werkelijk manifesteert.”

Ayurvedisch arts Kiran Sree Valsan geeft consulten bij Ayurvedisch Centrum Roermond.

Kiran S Valsan
Ayurvedic Physician

 

Afspraak inplannen
www.srisriayurveda.nl

Consulten in
Kiran Sree Valsan en Lita Dash geven consulten in veel steden in Nederland en België.

Lezingen
Bibliotheek Weert, Wilhelminasingel 250
Maastricht, Buurtcentrum Nazareth, Miradorplein 39
Voorst