Abhyanga & Marma

Volledige basismassage met warme medicinale Ayurvedische olie en
drukpunt massage

90 min  € 85,-

Abhyanga & Shirodhara

Volledige basismassage met warme, medicinale Ayurvedische olie. Een constante stroom olie wordt voorzichtig over het voorhoofd gegoten.

 90 min: € 99,-

Abhyanga & Swedana

Volledige lichaamsmassage. Als de warme medicinale olie is geabsorbeerd worden de poriën van het lichaam geopend door middel van Swedana, het medicinale stoombad. Belangrijke kruiden worden aan het water toegevoegd De klant neemt plaats in een speciale cabine. Het hoofd blijft buiten de cabine om oververhitting te voorkomen. Deze procedure helpt om pijn te verlichten en het vetgehalte te reduceren.

80 min  € 70  
110 min: € 95,-

Triple detox of burn-out traject:

Abhyanga, Marma, Shirodhara en Swedana:  €155,-   140 min

3 dagen detox  3 tot 5 behandelingen in overleg  3×140 min =

3 maal ontgiften prijs € 375  incl.    plus:

zweetcabine met kruidenstoom

Detox programma in overleg met toelichting!

 

Krijg een zalige ontspanning van top tot teen. Hoofd- en voetmassage geeft rust aan de geest en vermindert de spanning in het hals en schoudergebied, alsook van de voeten, zij vertegenwoordigen alle organen.

Panchakarma behandelingen of traject:

Zodra de feestdagen voorbij zijn of het najaar begint, hebben we vaak het gevoel moe te zijn van het vele eten en drinken en de drukte van het seizoen. We zijn gemotiveerd  om het extra gewicht kwijt te raken en zijn op zoek naar ontspanning. Velen verlangen naar een hernieuwd gevoel van welzijn. Vasten is een geweldig idee. Er zijn veel verschillende manier van vasten zijn. Dit artikel laat u kennismaken met de eeuwenoude Ayurvedische Panchakarma.

Ayurveda is een traditionele geneeswijze van Aziatische afkomst, die alle fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten omvat. De Panchakarma is een helende ayurvedische zuiveringsmethode en wordt gebruikt voor verjonging. De genezingstechnieken harmoniseren en helpen elkaar om schadelijke stoffen uit ons lichaam te spoelen of althans lichamelijke  problemen te verminderen. Het doel is om on lichaam schoon te maken, de stofwisseling te activeren en lichaam en geest weer in balans te brengen.

Het woord Panchakarma betekent ‘5 behandelingen’. Er zijn 5 methodes Panchakarma, toegepast op de darm, de mond, de neus en de huid. De Doshas moet worden ingesteld op  de plaatsen op het lichaam waar ze kunnen worden omgeleid naar:  Kapha – de maag, Pitta  – de dunne darm en Vata, de dikke darm. Naast ondersteunende oliemassages en stoombehandelingen wordt een evenwichtige voeding samengesteld die voldoet aan de individuele behoeften tijdens het hele vastenproces in overleg.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de oorzaak. Gecompliceerde ziektes vereisen een langere behandeling dan een algemene ontgifting. De kuur bestaat uit 3 componenten:

  1. De voorbereiding
    Patiënten drinken –  ‘s-ochtends op de Ghee-dagen – op een lege maag een speciale thee (geklaarde boter met kruiden). De Ghee helpt diep verborgen gifstoffen af te voeren. Bijzondere Ayurvedische massages bewegen de gifstoffen in de richting van het darmkanaal. Stoombehandelingen stimuleren de afvoering door de huid.
  2. Reinigingsfase
    De therapeut bepaalt in overleg welke methode moeten worden gebruikt, en de reinigende fase begint met een van deze. Op elke methode voor het herstel van het lichaam volgt een rustdag. Dan wordt weer een massage gegeven voordat de volgende methode begint. Daarna weer een rustdag en hierop wordt weer een massage gegeven. Dit wordt herhaald totdat alle methoden zijn voltooid.
  3. Wederopbouw
    In deze fase is het lichaam zwak door de reiniging. Ayurvedische geneeskunde en kruiden worden gegeven om de wederopbouw van het lichaam te ondersteunen. Lichte fysieke activiteiten zijn toegestaan en voedsel wordt langzaam geïntegreerd. Het kan 7 dagen duren voordat het lichaam weer normaal voedsel kan verteren.

Om het succes van de behandeling te garanderen, moet u wellicht uw manier van leven en uw eetgewoonten opnieuw bekijken en eventueel veranderingen aanbrengen.

Neem contact op met mij en laat u deskundig begeleiden met het Panchakarma traject.

In sommige gevallen is het een traject op speciale locatie met een Ayurvedische dokter.

Prijs  in overleg.

Raadpleeg zoals altijd eerst uw huisarts voordat u aan deze behandeling begint.